Voor 4 personen
zoveel tuinbonen als je wilt
flinke scheut droge witte wijn
2 el olijfolie
500 g pasta
peper
2 tenen knoflook, fijngesneden uit de winkel
400 ml room
1 bosje verse munt (blaadjes), grof gehakt
stukje parmezaanse kaas
1 biologische citroen
150 g pancetta, in reepjes (of spekblokjes)
Bereiden
1. Fruit de knoflook en pancetta zachtjes in olijfolie. Blus af met een flinke scheut witte wijn en laat een klein beetje inkoken.
2. Voeg de room toe en laat verder inkoken.
3. Kook intussen de pasta en de tuinbonen beetgaar (in 2 pannen). Giet de pasta af en laat uitlekken.
4. Voeg de gekookte tuinbonen toe aan het roommengsel, samen met een handvol grof gehakte muntblaadjes, peper en citroenrasp en schep dit door de pasta. Serveer met parmezaanse kaas.
Tip Tuinbonen zijn ook erg lekker met wat extra vergine olijfolie en geschaafde pecorino romano.
Comments