Beste oogstgenoot,
Alles groeit en bloeit volop in de tuin. De zon doet goed haar best! We hebben een ontzettende mooie goede oogst. En natuurlijk lukt niet altijd alles. Zoals de maïs die volledig opgegeten is, dus daar kunnen we helaas niet van genieten. Maar daarintegen groeien de pompoenen gigantisch. Heb je de veel verschillende pompoenen al gespot? Goed zoeken tussen de vele en grote bladeren. Bijvoorbeeld de spaghetti pompoen, al eens eerder van gehoord?
En we hebben een nieuwe groente in de lijst..
Oogst
Deze week te oogsten:
- Boomspinazie
- Tomaat
- Courgette
- Peper
- Snijbiet
- Bieten
- Boerenkool
- Rozemarijn
- Basilicum
Tijden
Vrijdag 10:00 - 14:00 (let op eerder dicht!)
Zaterdag 10:00 - 13:00
Uitgelicht
Boomspinazie:
Deze mooie plant heeft prachtige kleuren. Boomspinazie heeft verschillende soorten namen en is (zoals zijn naam aangeeft) oa familie van spinazie. Je kunt deze groente dan ook eten en bereiden op dezelfde wijze als spinazie. Rauw zijn de jonge/kleinere bladeren vooral lekker. De grotere bladeren wordt aangeraden eerst te bereiden, bv dmv koken, wokken, stomen, stoven etc.
De bladeren zijn na de oogst enkele dagen te bewaren. Het lekkerste zijn ze kort na de oogst. Je kan ze even opfrissen door ze 10 minuutjes in ijskoud water te leggen.
Boomspinazie bevat veel vitamine en mineralen waaronder A & C en ijzer en calcium.
Als je de plant ziet dan begrijp je waar zijn naam vandaan komt.
Volg ons op facebook of instagram voor wekelijkse foto-updates van de tuin @vanbergsebodem
Groene groeten,
Loes
Van Bergse Bodem
Comments